Platsannons 2015-06

Vårt utvecklingsteam behöver förstärkas med två mjukvaruarkitekter för utveckling av inbyggda system. Vi söker en generalist med intresse för Agilt ledarskap samt en specialist med inriktning…

Swedish M2M Service Enablers welcomes Realtime Embedded

Stockholm June 9, 2015. The Swedish alliance for IoT entrepreneurs continues to grow and welcomes Realtime Embedded, RTE. The alliance educates the market, promotes Sweden as a great place to…

ICES - GPU computing for scientific simulations

General-purpose graphics processing units (GPU) can provide a significant part of the computational power used in scientific computing applications. Mastering parallel computing with these…

Effektivare produktutveckling med IoT

För oss som utvecklar framtidens produkter och system är det väldigt värdefullt att få information om hur de används. Många av de system vi utvecklar kommunicerar med sensorer så som gyron och kameror. Sensorerna samlar in en stor mängd information som sedan kan användas på många olika sätt.

Läs mer >>

Forskning & Utveckling – DEWI möter Emul8

Inom ramen för forskningsprojektet DEWI har Realtime Embedded tagit fram ett virtuellt trådlöst sensornätverk, en så kallad virtuell DEWI-bubbla.

Läs mer >>

Utbildning ARM NEON 12-13 maj

Den 12-13e maj planerar vi att genomföra en tvådagarskurs i programmering och optimering med ARM NEON (SIMD-instruktioner). Kursen hålls av en expert från ARM Training i England. Missa inte det här tillfället!

Läs mer >>

Referenscase DeLaval Config Service

Config Service är ett modernt gateway nodbaserat system som ersätter ett traditionellt service- och underhållsarbete. Det gör att man nu kan övervaka en mjölkanläggning med 50-60.000 kor på ett effektivt sätt.

Läs mer >>

Medarbetare i fokus

Vi presenterar två av våra medarbetare, Wolfgang och Andreas.

Läs mer >>

Seminarie: Algoritmoptimering inbyggda system

Under ett uppskattat och välbesökt seminarium fick deltagarna en effektiv introduktion till optimering och implementation av algoritmer för bildanalys i C och C++.

Läs mer >>

Seminar - Algorithm optimization, march 12th

Interested in learning how to improve the performance of your embedded system? Then this seminar is something for you!
The seminar is an introduction how to implement algorithms efficiently in C and C++.

Läs mer >>

Pages