Medarbetare i fokus

För oss på Realtime Embedded är konsulterna den allra viktigaste tillgången.  Därför växer vi inte snabbt – utan det viktigaste är att vi växer med rätt medarbetare. I en föränderlig värld, där inbyggda system har tagit klivet in i snart sagt varje del av både privat- och arbetsliv, ställs höga krav på kompetens, anpassningsförmåga och även snabbhet. I det här nyhetsbrevet presenterar vi Wolfgang och Andreas, som båda två är relativt nya i företaget.

Wolfgang har bara varit anställd på Realtime Embedded i några månader, men han har redan fått en tydlig bild av företaget:
- Eftersom vi är seniora konsulter så är det "frihet under ansvar" på riktigt. Förutom erfarenhet och kompetens är ödmjukhet ett ord som genomsyrar Realtime Embedded. Dessutom är det ett glatt gäng med högt i tak. Wolfgang har lång och gedigen erfarenhet inom elektronikkonstruktion och elektronikutveckling.
- De senaste 13 åren har jag arbetat med medicintekniska analysinstrument och har haft ansvar för hela kedjan av elektronikutveckling – från kravställning till test och verifiering. Under de här åren har jag breddat min kompetens bland annat inom analog-konstruktion med mätning av extremt svaga analoga signaler ner till mikrovolt-nivå, optiska sensorer och styrning av ventiler och motorer. Det är väldigt roligt att få användning för mina breda kunskaper här på Realtime Embedded, hos olika kunder, i olika branscher och varierande applikationsområden.

Andreas har varit anställd i snart ett år, och är ett starkt tillskott till inhouse-teamet.
- Vi hanterar väldigt varierande uppdrag i inhouse-teamet, men framförallt med inriktning mot embedded linux och bare metal (inbyggda system utan OS). Det passar mig perfekt – jag har en bakgrund från kundsidan där jag har arbetat bl.a med linuxdrivrutiner under flera år. Jag har ett stort intresse för utveckling av mjukvara, så man kan väl säga att det är både mitt yrke och min hobby, berättar Andreas.
Utmaningarna, flexibiliteten och möjligheten att påverka är några av de viktigaste anledningarna till att Andreas tog steget över till konsultsidan.
- Här ställs vi inför intressanta uppdrag och alla håller en väldigt hög nivå kompetensmässigt. Dessutom har vi alla samma mål – att leverera långsiktig kvalitet till våra kunder. Samtidigt är Realtime ett relativt litet bolag vilket innebär att vi snabbt kan ställa om oss till ny teknik och nya arbetssätt och anpassa oss både till kundernas och omvärldens förändrade krav.
Swedish