Effektivare produktutveckling med IoT

För oss som utvecklar framtidens produkter och system är det väldigt värdefullt att få information om hur de används. Många av de system vi utvecklar kommunicerar med sensorerså som gyron och kameror. Sensorerna samlar in en stor mängd information som sedan kan användas på många olika sätt. Ett exempel är att kunna erbjuda bättre service för att garantera ännu stabilare drift/uptid på maskiner. Men informationen kan också användas som input om hur produkter/maskiner/system används så att vi kan vidareutveckla och anpassa kommande versioner för ökad kundnytta.

Möjligheten att ändra parametrar i den färdiga produkten innebär alltså att vi kan anpassa produktens funktion, pris, tillgänglighet m.m. – i realtid och medan den är i drift.

En av de stora utmaningarna med att driftsätta ett gateway-nodbaserat system med dubbelriktad kommunikation, är att på distans hantera programvaruuppdateringar av både gateway och noder. Uppdateringen måste självklart ske på ett kontrollerat och säkert sätt och det innebär många utmaningar vad gäller t.ex. programvara och kommunikationsprotokoll.

I det här nyhetsbrevet kan du läsa om hur vi för DeLavals räkning har designat och utvecklat ett system som hanterar allt detta och mycket mer.

Vi berättar också om våra utbildningar, både i Algoritmoptimering och ARM samt presenterar produktnyheter i Emul8.

Trevlig läsning!
Swedish